Kinderen van 7 tot 12 jaar

Die sterker in hun schoenen willen staan

Kinderen die twijfelen aan zichzelf, zich niet lekker in hun vel voelen of moeilijk kunnen omgaan met vervelende situaties. Dat zijn kinderen die wij met open armen ontvangen en we gaan hen doen openbloeien met toegepaste therapie, leuke activiteiten en een stevige houvast voor later!

Hoe kan je herkennen dat jouw kind nood heeft aan de tips and tricks van STERKkamp? Misschien herken je één van de volgende situaties.

Wat als jouw kind van school thuiskomt en geen leuke dag heeft gehad?
Misschien mocht hij niet meespelen met tikkertje hoog en heeft hij geen idee waarom. Als ouder voel je je dan even machteloos, want jouw zoon is een hele toffe kerel en verdient het om te mogen meespelen. Elk kind verdient dat. Kinderen kunnen best hard zijn voor elkaar.

Wat als jouw dochter uren kan vertellen over haar paardenboerderij, haar nieuwe fiets en haar konijn? Maar aan de schoolpoort vertelt de juf jou dat ze jouw dochter nooit hoort praten in de klas. Dat is ontzettend jammer, want er zijn veel kinderen geïnteresseerd in wat jouw dochter te vertellen heeft.  Alleen gelooft ze dat zelf misschien niet. STERKkamp geeft net dat extra duwtje in de rug om sociale skills te trainen en haar met overtuiging haar verhaal te laten doen.

Die nood hebben aan meer zelfvertrouwen

Op zo’n momenten kan het helpen om je kind wat extra zelfvertrouwen te laten opdoen. Zodat hij of zij net iets zekerder in zijn schoenen staat. Dat hij zijn plaatsje durft op te eisen in tikkertje hoog, of genoeg energie heeft om een andere bezigheid te zoeken en niet bij de pakken hoeft neer te zitten. Hoe? Bij STERKkamp bedenken monitoren concrete ‘moeilijke’ situaties waar kinderen mee te maken kunnen krijgen. Daarna geven ze een aantal concrete tips over wat te doen in zo’n situatie. En dit wordt al spelend ingeoefend zodat ze ook na STERKkamp deze tools kunnen blijven gebruiken.

We begrijpen hier bij STERKkamp heel goed dat elk kind en elke situatie anders zijn Je mag dus steeds contact met ons opnemen om jouw situatie te bespreken. Zo kijken we dan samen of onze verwachtingen overéénkomen. Neem de telefoon, stuur een mailtje of vul het contactformulier in. We nemen dan snel contact me jou op.

Wat is STERKkamp precies?